paint box

Over ons

Over ons

Wij runnen een kleine hobby cattery voor de Siberische kat en de Neva Masquerade die een andere kleurstelling heeft maar tot hetzelfde ras behoort. Ook hebben we maine coons die qua karakter veel op de Siberisch kat lijkt.

Enkele jaren geleden deed de Sibersiche kat zijn intrede binnen ons gezin. Wij waren meteen onder de indruk van zijn lieve en intelligente aard en zijn mooie uiterlijk. Daarna ontstond het idee om ook op kleine schaal met Siberische katten te gaan fokken.

Met maine coons hebben we al langer ervaring. De maine coon is eveneens een natuurras. Ze zijn groot, lief en zijn net als de Siberische kat erg speels.

Onze kittens groeien op in huiselijke kring. Om hen de eerste vier weken voldoende rust te geven, zodat ze kunnen groeien en minder kwetsbaar worden, verblijven ze met hun moeder in een kamer die grenst aan de keuken. Ze raken dan al wel vertrouwd met de geuren en geluiden in huis. Zijn ze wat ouder dan worden ze mee opgevoed door onze andere katten en mogen ook bezoek ontvangen. Wanneer ze de leeftijd van 13 weken hebben bereikt mogen de kittens naar hun nieuwe eigenaren. Natuurlijk pas nadat ze zijn ingeënt, ontwormd, gechipt en onderzocht/ goed gekeurd door onze dierenarts. Ze krijgen een mooeie stamboom mee en natuurlijk een dierenpaspoort.

Wij werken met een koopcontract .

 

Onze katten leven met ons in huis en hebben de gehele benedenverdieping tot hun beschikking. Daarnaast kunnen ze zelf naar buiten in de ren, waar ze kijken naar vogels, insecten en blaadjes dei van de bomen vallen. We hebben momenteel alleen poezen en castraten.

Het is ons doel om gezonde, blije, goed gesocialiseerde en mooie Siberische katten en Maine coons te fokken. Onze katten worden getest op HCM, PKD, FIV en FeLV. Ze worden regelmatig ontwormd, ingeënt en onderzocht door de dierenarts.

 

Wij zijn lid van de NVVK

 

nvvk

 

Voor meer informatie kunt u mij mailen :   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyrigt © 2015 Cattery The Paint Box | All rights reserved